Om mig

Hej allesammans! Jag heter Johan och det är jag som gör den här bloggen. Jag är en glad kille från en liten ort i norra Skåne som gillar att pyssla med träning, dekorera och bygga saker till hemmet och att laga mat. Mitt liv går ut på att laga och äta himla god mat, resa till en massa spännande platser i världen, att jobba som PT och hjälpa mina kunder att komma i form, och att umgås med min flickvän. Den här bloggen kommer att handla om mig, mina resor, min mat. Jag kommer att dela med mig av minnen, foton från där jag just nu befinner mig, tankar och så klart recept och tips på hur du blir en bättre kock där hemma i köket. Eftersom att jag sysslar med träning till vardags (och inte gillar att upprepa mig) så kommer den här bloggen inte handla om träning. Här finns bara plats för livets goda, alltså mat, vin och kärlek. 

Mitt franska hjärta

Om mig

Förutom att handla om mitt liv kommer den här bloggen till stor del handla om Frankrike, där vi just nu bor. Första gången jag var i Frankrike var jag 18 år, och blev genast förälskad i vackra Paris. Flera år senare, när jag hade hunnit resa till Frankrike flertalet gånger, träffade jag för första gången min stora kärlek Marie, som lyckligtvis älskade staden minst lika mycket som jag själv. Vi reste dit under flera lediga helger, strosade runt på de pittoreska gatorna, gick på casino i Montmartre, fikade på mysiga caféer. Ja, levde livet helt enkelt. Man kan säga att vart jag än befinner mig i världen, så kommer mitt hjärta att förbli kvar i Frankrike.

Fransk matlagning

Om mig

Eftersom att jag gillar både mat och Frankrike kommer det kanske inte som en så stor överraskning att jag även gillar fransk matlagning. Väldigt mycket, faktiskt. Så mycket att efter att jag och Marie träffades började ta franskalektioner bara för att kunna laga recepten ur hennes kokböcker, och gick på flera olika matlagningskurser samtidigt, bara för att lära mig allt om fransk matlagning så att jag kunde imponera på henne. I slutändan var det nog inte det som fick det att bli vi, men jag tror nog att min entusiasm har hjälpt till på vägen. Idag lagar vi väldigt mycket mat tillsammans, och arbetar fram egna recept på traditionella franska rätter. Jag har ingen grund som kock, men har med hjälp av tid och intresse lyckats bli en riktigt bra hemmakock. Vem hade kunnat tro det? Jag hoppar innerligt att alla som läser min blogg kommer att kunna ha användning av recepten, guiderna och tipsen. Bon apetit!